Затриманого на хабарі екс-керівника ЛОР відсторонили від посади

1833 0
Ореста Фурдичку відсторонили від посадових обов’язків на 60 днів.
Фото: wikimedia.org

Фото: wikimedia.org

Колишнього очільника Львівської облради Ореста Фурдичку, якого напередодні Нового року затримали за хабарництво, відсторонили від посади директора Інституту агроекології і природокористування НАН України. Про це інформує «Слово і Діло».

Читайте також: Затриманого на хабарі львівського викладача зобов’язали носити електронний браслет

Рішення ухвалив Солом'янський районний суд міста Києва із другої спроби у зв’язку з повторним клопотанням прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ореста Фурдичка відсторонили від роботи на 60 днів. 

Нагадаємо, 30 грудня минулого року прокурори НАБУ затримали керівника Інституту агроекології і природокористування НАН України, екс-очільника Львівської облради Ореста Фурдичка, якого звинувачують у вимаганні хабара 500 тисяч доларів. 30 грудня 2017 року разом зі спільником він отримав 300 тисяч доларів, після цього їх затримали у Києві працівники НАБУ та САП.

1 січня за рішенням суду Ореста Фурдичка взяли під варту на 60 днів, що підтвердили у відповіді на запит Tvoemisto.tvі у прес-службі НАБУ, з можливістю внесення застави у 3 млн гривень. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!