Затриманого на хабарі львівського архітектора оштрафували на 25 тис. гривень

5135 0
Чоловік обіцяв за 25 тис. доларів «домовитись» з головним архітектором Львова.
фото: сторінка Лариси Сарган у Facebook

фото: сторінка Лариси Сарган у Facebook

Личаківський районний суд Львова оштрафував на 25,5 тис. гривень архітектора ПП «Архітектурна майстерня «Атріум» Олександра Стухляка за хабарництво. Про це йдеться у вироку, яке 9 серпня виніс суддя Назар Стрепко, передає Zaxid.net.

Як відомо, у лютому цього року Олександр Стухляк разом спільником вимагали та отримали 25 тис. доларів США за те, що вони, нібито, домовляться з головним архітектором Львова Юліаном Чаплінським про видачу містобудівних умов та обмежень на будівництво двох багатоповерхівок у Львові за адресами вул. Господарська, 21, 21в, 21г.

Тоді керівник управління архітектури ЛМР Юліан Чаплінський повідомив, що нічого не чув про плани такого будівництва.

«Містобудівні документи по такій адресі в мерії не готували. До нас за такою адресою ніхто не звертався. Ми жодних дозволів не видавали. Навіть не вели переговорів. Такі рішення не приймає головний архітектор, а виконавчий комітет. Головний архітектор може готувати документи, а не погоджувати. Це – точно провокаційна річ», –зазначив тоді він.

Читайте також: Львівського прокурора затримали на хабарі

Пізніше, у травні 2018 року, виконком Львівської міськради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво двох багатоповерхівок на вул. Господарській, 21, 21в, 21г. Їх отримала Гутник Марта Віталіївна, однак невідомо, чи ця жінка має стосунок до передачі хабара, чи ні.

Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський 15 серпня пояснив журналістам, що приблизно через місяць після затримання хабарників на розгляд містобудівної ради Львівської міськради надійшла офіційна заява про наміри будівництва на цій ділянці. Після позитивного висновку містобудівної ради це питання передали на затвердження виконкому, який і дозволив двох житлових будинків максимальною висотою 18,5 м.

За даними кадастрової карти, власницею земельної ділянки на вул. Господарській 28-річна Марта Гутник стала у серпні 2017 року. У рішенні виконкому вказано, що вона є мешканкою села Пониковиця Бродівського району. На Work.ua є оголошення 2013 року від її імені про пошук роботи оператором кол-центру із зарплатою у 3000 грн.

Читайте також: Справа Агашкова. У мережі з'явилося відео з імовірним хабарем

У судовому засіданні Олександр Стухляк свою провину визнав. Личаківський районний суд визнав Олександра Стухляка винним та оштрафував на 25,5 тис. гривень. Хабар, який він отримав, повернули людині, у якої його вимагали.

Нагадаємо, сьогодні, 15 серпня, працівники Служби безпеки України затримали на хабарі одного з керівників управління інформаційно-аналітичної підтримки ГУ НП у Львівській області.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!