Затриманого за провокацію на Личаківському цвинтарі оштрафували на 85 грн

3403 0
Учора група молодиків пошкодила щити довкола скульптур левів на території польських військових поховань.
Фото: Духовна велич Львова

Фото: Духовна велич Львова

Вчора, 28 липня, група невідомих осіб пошкодила щити довкола скульптур левів на території польських військових поховань 1918−1920 років, що знаходяться в межах Личаківського цвинтаря. Одного з порушників вдалося затримати. Відповідно до повідомлення прес-служби ЛМР, його оштрафували на 85 грн.

Читайте також: Львів у минулому і тепер: Личаківський цвинтар. Фото

Зловмисники пошкодили дерев’яні щити, що виступали захистом від пошкоджень для історичних скульптур двох левів. Леви встановлені перед аркою на вході до польських військових поховань. Близько 17:00, вчора, приблизно десять молодиків почали ламати й виривати ці щити.

Сьогодні, 29 липня, у Львові відбулося судове засідання над затриманим у справі пошкодження щитів. Порушник визнав провину. За результатами засідання його оштрафували на 85 грн за статтею про дрібне хуліганство, ще 340 грн він має сплатити як судовий збір.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин. Личаківське кладовище

Затриманим виявився мешканець Польщі, тож на судовому засіданні був присутній представник Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

Нагадаємо, нещодавно у Львові подорожчав вхід на Личаківський цвинтар.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!