Затриманий на хабарі львівський митник щомісяця вимагав гроші від підлеглих

3419 0
Учора, 19-го січня, правоохоронці викрили корупційну діяльність в. о. заступника голови Львівської митниці ДФС, який організував схему поборів, погрожуючи працівникам проблемами у разі відмови платити.
Фото: antikor.ua

Фото: antikor.ua

Юрія Борисіва затримали його в службовому кабінеті під час отримання 15 тисяч доларів працівники Управління захисту економіки у Львівській області ДЗЕ Національної поліції України та військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України.

Підлеглі повинні були сплачувати «данину», аби він посприяв у залишенні їх на посадах під час реформування митниці. Щоб убезпечити себе від покарання та уникнути відповідальності, посадовець долучив до корупційної схеми старшого інспектора відділу контрабанди цієї ж митниці у якості посередника, - інформує прес-служба Національної поліції України.

Заступник голови Львівської митниці отримав від працівника відділу цього підрозділу 34 тисячі гривень та 4 тисячі доларів США. У посередника вилучили 1,6 тисячі доларів США. Крім того, у нього дома знайшли ще 10 тисяч доларів США, які він повинен був передати посадовцю.

Зараз Юрій Борисів перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, а поліція та військові прокурори шукають осіб, які теж можуть бути причетні до цієї схеми.

«Заступника начальника Львівської митниці затримано у порядку ст. 208 КПК України. Грошові кошти виявлені та вилучені у повному обсязі під час проведення огляду місця події. Про побори знизу вверх знають всі - заявили і процесуально дали свідчення окремі сміливці лише тепер», - прокоментував ситуацію Анатолій Матіос, головний військовий прокурор України.

Тим часом Юрій Луценко, генпрокурор України, закликав працівників органів повідомляти про подібні схеми: «Про побори з підлеглих на усіх митницях говорять усі. Чому ж затримали лише у Львові? Бо митники мовчать. Збирають з бізнесу і платять нагору. Щоб розірвати цей ганебний процес дерибану ГПУ треба допомога і сміливість тих, хто хоче жити і працювати без корупції. Звертайтеся і будемо чистити країну разом».

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!