Затримку з видачею біометричних паспортів вирішать впродовж трьох місяців

2492 0
На поліграфкомбінаті «Україна» 16 січня запустили додаткову лінію персоналізації документів.
фото: konkurent.in.ua

фото: konkurent.in.ua

Сьогодні, 16 січня на поліграфкомбінаті «Україна» запустили додаткову лінію персоналізації документів для пришвидшення виготовлення закордонних паспортів, повідомляє «Укрінформ».

«Оскільки підприємство працює цілодобово і без вихідних у три зміни, то після запуску нової машини воно зможе виготовляти вдвічі більше документів», – говорить перший віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Читайте також: Які товари можна ввозити в Україну з-за кордону. Перелік, обсяги

Передбачається, що нове обладнання вирішить проблему технічного виготовлення закордонних паспортів і це дозволить протягом 2-3 місяців поступово повернутися до планової видачі закордонних паспортів у терміни до 7 або 20 робочих днів.

«На початку на закордонний паспорт надходило близько 11 тис. заявок на добу. З безвізом така кількість збільшилась до 16 тисяч. Зараз ми маємо можливість випускати 21 тисячу документів. Машини обмежені продуктивністю, ми готові ліквідувати затримку в наступні два-три місяці», – каже Кубів.

Читайте також: 12 лайвхаків для оформлення біометричного паспорта дитині у Львові

Обладнання, яке закупив поліграфкомбінат, – це система BookMaster One #351 від компанії IAI industrial systems B.V., її вартість – 1,695 млн євро. Продуктивність нового обладнання - 500 паспортів на годину і відповідно 11 тисяч на добу додатково до наявних потужностей підприємства.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!