Новий наступ ЗСУ та Львівщина запасається дровами. Підсумок доби

2812 0
Нині 19 вересня та 208 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЗСУ

Фото: ЗСУ

Ситуація на фронті. Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні наголосив, що на фронті зараз спостерігається не затишшя, а підготовка до наступного етапу звільнення українських територій.

За даними аналітиків американського Інституту дослідження війни (ISW), український контрнаступ у Херсонській області прогресує – рф намагається сповільнити його, а не зупинити чи відкинути. Найближчими тижнями ЗСУ, ймовірно, повернуть собі більшу частину, якщо не всю західну частину Херсонської області.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Миколаївку Другу, Веселу Долину та БахмутАвіація Сил оборони завдала 21 удар – підтверджено ураження 16 районів зосередження живої сили та опорних пунктів і 5 позицій ЗРК. Ракетні війська і артилерія атакували понад 14 об’єктів ворога. Зокрема, 6 пунктів управління, 3 опорних пункти і райони зосередження особового складу та техніки.

Акцент дня 1. Ми – краплі, які творять океан. Як львівські блогери допомагають ЗСУ. Команда Tvoemisto.tv продовжує серію матеріалів про найактивніших з них – зараз знайомимо вас із історіями Тараса Стадницького, Любові Обущак, Святослава Бойка, а також із сім’єю тіктокерів Бовцайло і Грицько.

Чому це важливо?  Блогери з усієї України зараз масово конвертують свою популярність у донати для армії. І це ефективно працює. Завдяки їхнім збіркам на фронт вже передали десятки авто, сотні маскувальних сіток, а ще тепловізори і приціли, дрони та багато інших корисних речей, які наближають нашу перемогу.

На цю ж тему: «Надумані кримінальні справи проти волонтерів треба негайно закрити», – заступник голови ЛОВА

Акцент дня 2. У час війни важливі позитивні емоції. Уривок з книги Дмитра Кулеби. Що робити українцям, коли фейки змішалися з правдами, а комунікативна війна стала не менш запеклою, ніж фізична – у оновленому виданні міністра закордонних справ.

Чому це важливо? Поштовхом до написання посібника стала анексія Криму та початок війни в Україні у 2014 році. В ній брехня та маніпуляції стали ключовими інструментами. З того часу принципи захисту в гібридній війні не змінилися і стали ще більш актуальними після повномасштабного вторгнення.  

Ключові події:

1. «Запасаємось вугіллям, дровами і бензином», – Козицький. ЛОВА працює над отриманням великих тентів, теплових пушок, дизель- та електрогенераторів, щоб у разі ударів забезпечити місця скупчення людей, де можна роздавати гарячу їжу і забезпечити їх теплом.

2. 9-річна дівчинка у Львові малює листівки на допомогу ЗСУ. Даринка зібрала та передала військовим через волонтерів десертів на майже 14 тисяч гривень.

3. ЗМІ пишуть про обшуки в Коломойського. Він каже, що не чув. Детективи НАБУ шукають матеріали у справі «Укрнафти».

4. У частині Львова у вівторок не буде газу. Перелік вулиць

5. У Карпатах випав перший сніг. Відео. На горі Піп Іван Чорногірський, одній з найвищих вершин українських Карпат, захурделило.

Історія Львова. Галицька волл-стріт і банківська справа у Львові. Чому в ХІХ і на початку ХХ століття фінансові установи у нашому місті з’являлись, як гриби після дощу, та про те, почесним президентом якої із них був Андрей Шептицький, розповідає львовознавець Петро Радковець.

Читайте також: Де були перші кінотеатри Львова та як розвивалося кіно у міжвоєнний період.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!