Політична реклама

Завдяки новорічним знижкам продавці реалізовують неякісний товар

1079 0
Перед Новим роком, у період, коли українці масово готуються до свят та активно купують подарунки, і попит чи не найвищий, кожен продавець усіма силами намагається привернути увагу покупця.

Так, наприклад одна із відомих мереж супермаркетів пропонує до Нового року придбати нібито на перший погляд на вигідних умовах комплект за 3 999 гривень: смартфон (ціна якого у цій же мережі 3 999 гривень) та простенький телефон (205 гривень). Здавалося б, економія очевидна і пропозиція вигідна – адже телефон обійдеться в символічну 1 гривню, - пише "ТСН"

Але порівнявши ціну смартфону, встановлену цією мережею, з ціною інших магазинів техніки, виявляється, що в ньому вона чи не найвища: в середньому така сама модель коштує 3521 гривню, найдешевша – 3044 гривні. Таким чином, бачимо, що для покупця ця "знижка" доволі сумнівна.

"Хитрувати" продавці можуть на побутовій техніці, електроніці, ноутбуках, мобільних телефонах, тобто на найрізноманітнішій дрібній побутовій техніці, застерігають експерти. Також трапляються подібні "хитрощі" у магазинах одягу, притаманні вони і супермаркетам, що пропонують товари для дому (особливо подарункові – те, що пречудово розкуповуватимуть ближче до Нового року). З продуктами харчування, за словами експерта, трохи інакші "фокуси".

"Наприклад, супермаркет каже, що продає лимони за 9,99 гривень (при тому, що оптом вони коштують 10,50 гривень). Це завжди обмежена партія товару, а акція діє близько тижня. Але, таким чином, супермаркет намагається сформувати про себе уявлення, що у нього найнижчі ціни в місті. А через тиждень у нього вже апельсини за 9,99 гривень... Ніхто ж при цьому не куплятиме 200 кг лимонів чи апельсинів – просто візьмуть кілька, але при цьому закуплять і інші продукти на тиждень", – розповідають експерти.

По-перше, за словами маркетологів, перш ніж покласти товар зі знижкою до візка у супермаркеті, варто зупинитися і подумати, чи насправді він потрібен саме зараз. Адже, якщо зараз у цій речі немає нагальної потреби, і з'явиться вона "колись потім", то краще й придбати її "колись потім".

"Діючи таким чином, можна уникнути випадкових покупок. А якщо ви йдете у магазин за хлібом і сиром, а виходите із величезними торбами, то ви, мабуть, стали жертвою маніпуляцій", – зазначають експерти. По-друге, купуючи продукти харчування за зниженою ціною, обов'язково слід перевірити дату виготовлення, кінцеву дату споживання, стандарти. До новорічних свят досить часто купується побутова техніка, і при цьому, варто перевірити, чи модель, на яку пропонується знижка, не є застарілою.

Що стосується знижок на одяг, то тут немає нічого дивного, оскільки у випадку з цим товаром завжди спрацьовує поняття сезонності. А тому підвохів шукати не варто.

Крім того, у нас поступово поширюється практика, коли на товар, у якого наближається кінцева дата споживання, клеїться спеціальна позначка і встановлюється знижка; або ж знижується ціна на товар, у якого пошкоджена упаковка (наприклад, надщерблена або пом'ята банка зеленого горошку), розповідають експерти.


 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!