Сьогодні – останній день для підтвердження участі у додатковій сесії мультитесту

746 0
Цьогоріч в Україні скасували проведення традиційних вступних випробувань до закладів вищої освіти.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Сьогодні, 10 серпня, завершується другий етап підтвердження участі в додатковій сесії національного мультипредметного тесту. Усім абітурієнтам, які досі остаточно не підтвердили участь у тестуванні, необхідно зробити це 10 серпня, повідомляють в Українському центрі оцінювання якості освіти. 

Станом на 9 серпня 2022 року спеціальну форму, розміщену на інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ», заповнили 24 456 учасників.

Читайте також: В Україні запрацювала гаряча лінія з питань вакцинації та харчування дітей

Додамо, що цьогоріч в Україні скасували традиційні вступні випробування до закладів вищої освіти, тобто ЗНО. Натомість для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра використовують результати комп’ютерного національного мультипредметного тесту. Він складається з трьох блоків: українська мова, математика та історія України. Кожен із блоків містить по 20 завдань. На його виконання дається 120 хвилин. Саме тестування проходить в три сесії: основна (18 липня-10 серпня); додаткова (16-20 серпня) та спеціальна (12-16 вересня).

Нагадаємо, випускниця Стрілківського ліцею, що на Самбірщині, Юлія Макаревич показала найвищий рівень знань з історії під час цьогорічного ЗНО. Дівчина отримала 200 балів. Такому високому результату з національного мультипредметного тексту випускниця завдячує своєму вчителю Івану Макару, який загинув на війні з росією.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!