Завтра два храми Львова відзначатимуть престольний празник. Розклад богослужінь

4683 0
Католики східного обряду святкуватимуть день Пресвятої Євхаристії.
Фото: inspired.com.ua

Фото: inspired.com.ua

Завтра, 27 червня, УГКЦ відзначає день Пресвятої Євхаристії. Дві церкви Львова матимуть престольне свято. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Храм Пресвятої Євхаристії УГКЦ (Домініканський Собор, пл. Музейна, 3) матиме літургії о 7:30, 9:00, 18:00. Об 11:00 відбудеться святкова Архиєрейська Літургія, яку очолить Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор.

У неділю, 30 червня, тут відбудеться фестиваль «Чуєш, як б’ється серце кожного українця».

Читайте також: Як у Домініканському соборі реставрають вітражі. Фото

Храм Пресвятої Євхаристії УГКЦ, що на вул. Величковського, 1 (Рясне-2) проведе у цей день молитовний відпуст. О 8:15 відбудеться виставлення Найсвятіших Тайн, молебень, а потому – водосвяття. О 10:00 відбудеться урочиста відпустова Служба Божа, перше причастя дітей та урочиста Євхаристійна процесія до 4-х престолів.

День Пресвятої Євхаристії завжди припадає на четвер після Неділі всіх святих, урочистості переносять на найближчу неділю. Цьогоріч це 30 червня.

Свято Пресвятої Євхаристії має західне походження та з’явилось у ХІІІ столітті. Днем свята було обрано саме четвер, коли Христом було встановлено Тайну Євхаристії. Спершу це свято почало відзначатись в єпархії Льєж з ініціативи місцевого єпископа Роберта у 1247 році, але вже у 1264 році Папа Урбан IV проголосив його обов'язковим для цілої Західної Церкви.

Читайте також: Що має побачити кожен львів'янин: храм Климентія Шептицького

В Українській Греко-Католицькій Церкві його ввели постановою Замойського Синоду у 1720 році і з того часу відзначається щорічно.

Нагадаємо, минулого тижня римо-католицька громада Львова відзначала свято Божого Тіла.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!