Завтра Львів прощатиметься із Василем Кондратюком. 5 фактів про композитора

13381 2
У вівторок, 19 травня, на 44 році життя помер Василь Кондратюк - український композитор, музикант, піаніст, аранжувальник, співак, лідер музичного гурту Руслани Лижичко. Прощання із митцем у Львові відбудеться завтра, 22 травня, о 13:00 год. у Домі молитви Церкви Повного Євангелія «Джерело Життя» християн віри євангельської, що на вулиці Замарстинівській, 37. Поховають композитора на Личаківському кладовищі.
фото: facebook, lviv.tv

фото: facebook, lviv.tv

«Всім, кого знав, Василь давав духовні орієнтири, вказував на шлях до Бога - той справжній, який бачив сам. Він пояснював, наскільки глибока Молитва, наскільки світ заплутався в тенетах прагматизму, егоїзму, матеріалізму і наскільки шляхи, які обирає людство сьогодні, далекі від справжнього шляху до Бога. Василь писав власну глибоку та духовну музику, яка заслуговує на більшу увагу і значно більшу повагу, ніж вона мала за його життя», - згадують друзі музиканта.

Пропонуємо 5 фактів про композитора:

1. Кондратюк Василь Петрович закінчив Львівську музичну академію ім. М.Лисенка.

2. Починаючи із 1997 року був лідером музичного колективу Руслани Лижичко. Саме Василь Кондратюк першим запропонував Руслані зробити на Різдво своєрідну і на той час сміливу молитву «Алелуя!».

3. Василь Кондратюк гастролював по всьому світу в рамках міжнародних концертів Руслани – від США та Канади до Південної Кореї і Китаю, працював над текстами та музичним супроводом Молитов, які Руслана робила у 2014-2015 рр. (Молитва за Україну, Мир і Спокій, Молитва Світла, Молитва на Великдень).

4. Брав участь в озвучці Euruvision 2008, 2005, заставок до національних телекаканалів та рекламного ролика  футбольного чемпіонату UEFA 2012.

5. Останньою їхньою спільною роботою із Лижичко стала спеціальна версія гімну України, що прозвучала у Нью-Йорку (США) під час боксерського поєдинку Володимира Кличка та Брайанта Дженнінгса 25 квітня 2015 р.

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
22 Травня, 2015 15:00
Оксана youtube.com/watch?v=IbbKAKtBsNg&list=PL7s1anaiFQFJpUz71rOg5o_j0N3IWX9_j&index=7
22 Травня, 2015 01:29
Ліна Новина, звичайно, дуже сумна.
Проявіть повагу - напишіть статтю грамотно.
Текст просто кишить помилками.
P.S. Я не журналіст і не вчитель укр.мови
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!