Завтра Львів прощатиметься з мистецтвознавцем Василем Отковичем

2132 0
На 67-му році, після важкої хвороби помер видатний львівський мистецтвознавець Василь Откович. Його поховають на Личаківському кладовищі.
Василь Откович. Фото photo-lviv.in.ua

Василь Откович. Фото photo-lviv.in.ua

Відбудеться прощання з кандидатом мистецтвознавства, доцентом, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслуженим діячем мистецтв України, членом Національної спілки художників України, дослідником народного іконопису Василем Отковичем.

Прощання відбудеться у суботу, 27 травня, з 11:00  до 14:00 в Національному музеї  у Львові ім. А.Шептицького (проспект Свободи, 20).

Панахида відбудеться о 15:00 у церкві Пресвятої Трійці (вул. Тершаковців, 9). Опісля відомого мистецтвознавця поховають на Личаківському кладовищі, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Нагадаємо, Василь Откович тривалий час боровся з онкологічною хворобою. Для порятунку мистецтвознавця львів’яни організовували благодійні заходи.

Василь Откович – кандидат мистецтвознавства, доцент, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України, член СХ України. Знаний в Україні дослідник народного іконопису, автор монографій, альбомів, наукових каталогів, численних публікацій, присвячених питанням давнього і сучасного мистецтва, а також проблемам музейної справи та мистецької освіти. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!