Завтра Львів святкує День музики. 8 локацій фестивалю, які варто відвідати

10711 0
Львів уже вп’яте долучиться до святкування Світового дня музики. Щороку 21 червня, у день літнього сонцестояння, професійні музиканти і аматори вільно виходять на вулиці своїх міст і разом з мешканцями наповнюють їх музичним драйвом. Tvoemisto.tv пропонує ознайомитись із гуртами, які розважатимуть у цей день львів’ян та гостей міста.
фото: afisha.vashmagazin.ua,biggggidea.com

фото: afisha.vashmagazin.ua,biggggidea.com

Свято музики  – це музичний майдан, що резонує в усьому світі. Щороку музиканти і гурти – професіонали та аматори, музичні заклади – філармонії, опери, музичні театри, школи та клуби, разом з культурними осередками, громадськими ініціативами, кав’ярнями та ресторанами тощо організовують відкриті безкоштовні концерти.

Цей день є святом, яке відбувається передовсім просто неба – на вулицях, площах, у скверах, парках. Музиканти в несподіваний спосіб освоюють громадський простір міста і мають шанс знайти і відкрити місця, які не є традиційно концертними майданчиками – вулиці, музеї, шпиталі, громадські заклади тощо.

Свято походить з Франції і відбувається щорічно, починаючи з 1982 року, коли на заклик тодішнього міністра культури до громадян вийти з музикою на відкриті майданчики французьких міст з ентузіазмом відгукнулася величезна кількість французів. Відтоді захід щороку має дедалі більший розголос. У 1987-му святкування відбулись у 50 країнах, а в 2010-му Свято Музики відзначали вже у містах 116 країн.

Цьогоріч організатори фестивалю анонсують виступи 80-ох гуртів на 35-ох локаціях міста. Програма виступів постійно оновлюється. Стежити за нею львів’янам пропонують на сайті fetedelamusique.lviv.uа, а також на facebook-сторінці «Свято музики у Львові».

Нижній оглядовий майданчик біля Високого Замку

Перелік виступів:

13:33: Dou Dou

15:00: Франик

16:00: Petro Tsymbal

17:00: LBB

18:00: Курбаси

19:30: Гич Оркестр

21:00: DRUMТИАТР

Дворик Природознавчого музею (вул. Театральна, 18)

Перелік виступів:

16:00: дует скрипки (Sofia Mikula) і флейти (Бачинська Дарина) виконуватимуть музику Баха, Моцарта, Телемана, Кореллі та Крейслера.

17:00: Струнний квартет за участю артистів Львівська Обласна Філармонія

18:00: Тріо «Крайня Хата» – львівський вокальний гурт в стилі ретро, ретро-джаз, фольк

19:00: Quartet Fagotissimo захопить слухачів новим та екзотичним звучанням чотирьох фаготів – красивим, глибоким та вишуканим звуком.

Перший український театр для дітей та юнацтва (вул. Ак. Гнатюка, 11)

Перелік виступів:

16:00: акторки театру Олена Крилова і Леся Шкап'як з пісенною композицією «Кохання Івана Франка». Назва їхнього гурту завдячує любові співачок до пісень Богдана Веселовського, а саме так – Бонді – його називали в артистичному колі.

19:00: відомий львівський музичний етно-гурт Burdon Folk Band (лауреати музичної премії «Eiserner Eversteiner» 2016) поведе слухачів у музичні мандри від Скандинавії до Балканів.

Львівська свічкова мануфактура (пл. Музейна, 1)

Перелік виступів:

16:00 гості з Дніпра – етніка з барабанами від гурту ТОЇА

17:00 гості з Полтави – фолк-кантрі-блюз-рок від Grave Vento

18:00 витончені львівські дівчата deInde

19:00 найкращі колисанки і руханки від Три кроки в ніч

20:00 пісні народів світу, відомі шлягери та джазові стандарти від Male vocal ensemble La VIVo

Дворик Музею Ідей (вул. Валова, 18а)

Перелік виступів:

19.00: Спів як своєрідний обряд спілкування з химерними образами колективного несвідомого українського народу, колоритний мікс пісні і театрального дійства пропонуватиме слухачам гурт ЖИВА

Пам’ятник королю Данилу Галицькому (пл. Галицька)

Перелік виступів:

17:00: блюз-рок від Графічні ліли

18:00: відомий, хоч і молодий ПашКО band

20:00: кавери від Miglanc Orchestra

Фан-парк до Євро-2016 (площа біля Франкового університету)

Перелік виступів:

15.00: Народний ансамбль пісні і танцю «Черемош» Львівського національного університету ім. Івана Франка заснований ще у 1963 році. Цього року співочий колектив уперше долучається до Свята музики.

«Хінкальня на Кривій Липі» (проїзд Крива Липа, 1)

Перелік виступів:

17:00: гурт Ретровай – два давніх товариші з гітарами – Шарабура Олег та Козак Дмитро, які зустрілися і разом почали робити музику для душі.

20:00: гурт RockyRoad - блюз-бенд, резиденти Lviv Jazz Orchestra.

 

Довідка. Світовий день музики (Fête de la Musique) – це ініціатива, що стартувала у Парижі 1982 року, і наразі охоплює понад 740 міст у 120-ти країнах світу. 21 червня, у день літнього сонцестояння, професійні музиканти й аматори вільно виходять на вулиці своїх міст і разом з мешканцями наповнюють їх музичним драйвом. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!