Львів’ян закликають допомогти безпритульним у «чорну п’ятницю»

1281 0
Обрані речі можна буде обміняти на благодійні пожертви.
фото: vgorode.ua

фото: vgorode.ua

Завтра у громадській організації, яка працює з безпритульними людьми «Спільнота взаємодопомоги «Оселя» стартує «чорна п’ятниця». Про це Тvoemisto.tv розповіла заступниця голови у Спільнота «Емаус – Оселя» Наталя Саноцька.

За її словами, у двох благодійних крамницях Оселі – у Винниках, що на вул. І. Франка, 53 та у Львові, на вул. Угорська, 2 – кожен бажаючий може за мінімальну пожертву обміняти на річ, яку сюди принесли люди.

Читайте також: Де у Львові віддати речі для потребуючих. Сьогодні теплий одяг збирають на Сихові

«У нашу благодійну крамницю часто потрапляють речі, які не годяться бездомній людині – посуд, біжутерія, плаття, взуття на каблуках, сумочки. Самі ці речі будемо обмінювати на благодійні пожертви, адже вони не є потрібні бездомним. Для них важливо отримати теплий, зручний спортивний одяг», – каже Наталя Саноцька.

За її словами, за виручені кошти бездомним якийсь час зможуть оплачувати санітарні послуги (прання одягу, душ, стрижка), домедичну допомогу та харчування.

Читайте також: Перше правило – мовчати про коронавірус. Як переживають карантин бездомні у Львові

«Зараз йдуть похолодання, тому розуміємо, що над нами нависає нова хвиля локдауну і це сильно вдарить по «Оселі». Основним джерелом фінансових надходжень у спільноту якраз є пожертви у благодійні крамниці, тому дуже сподіваємося, що цього разу також вдасться виручити певні кошти, щоб створити запас міцності на період, коли взагалі не буде жодного фінансування», – каже Наталія Саноцька.

Читайте також: Інвестуйте правильно. Владика Венедикт про спілкування, відеоблог та потребуючих

Завтра крамниця у Винниках буде відкрита з 10 до 19.00 год, а у Львові – з 10.00 до 18.30 год.

Зараз, за словами Наталії Саноцької, у «Спільнота взаємодопомоги» Оселя» проживає 30 колишніх бездомних людей. Крім того, двічі в тиждень, у вівторок та п’ятницю, в них працює осередок підтримки бездомних. Приблизно 40 бездомних приходять помитися, підстригтися, отримати потрібний одяг, випрати власний одяг, отримати долікарську допомогу та обід. Щочетверга біля Порохової вежі відбувається роздача їжі. Туди приходить більше 100 осіб.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!