Завтра львів'ян кличуть на вечірку з нагоди Пуриму

1709 0
Дрес-код – карнавальний.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Завтра, 24 березня, у Почесному консульстві держави Ізраїль в Західному регіоні України відбудеться костюмований карнавал з нагоди святкування Пуриму. Про це повідомляють організатори – громада прогресивного юдаїзму «Тейва».

Святкування розпочнеться о 17:00 за адресою вул. Газова 36/3 – вхід з вулиці Джерельної.

У програмі, окрім костюмованого карнавалу, будуть конкурси, майстер-класи з ізраїльських танців, розваги, виступ ансамблю «SHTRUDL» (раніше відомого як «Varnitshkes») та «Вушки Амана».

«Дрес-код – карнавальний, і не нехтуйте ним, бо маєте шанс отримати приз за кращий костюм», – попереджають організатори.

Читайте також: Нетуристичний Львів: єврейський шпиталь, знищений цвинтар та невідомий міський театр

Святкування організовують «Натів – ІКЦ» у Львові, Почесне консульство держави Ізраїль в Західному регіоні України, ГО ЗУЦ «HILLEL», благодійний фонд Бней Бріт «Леополіс» імені Еміля Домбергера, Громада прогрессивного юдаїзму «Тейва».

Пурим – єврейське свято, установлене на згадку порятунку перських євреїв від винищування їх Аманом, улюбленцем перського царя Ксеркса (5 ст. до н. е.).

У це свято прийнято читати сувій Естер – біблійну книгу про ці події, та усіляко веселитись. Пурим святкують 14 числа місяця адара за єврейським календарем. Ця дата припадає у різні роки на дні між 20 лютого і 25 березня. Цього року Пурим припав на 20-21 березня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!