Політична реклама

Завтра львів'ян запрошують на різдвяний бароковий вечір

1401 0
Завтра, 3 січня у концертному залі ім. С. Людкевича відбудеться Різдвяний вечір у стилі бароко.

Розпочнеться він о 18:00 і буде особливим та якнайбільше наблизить слухачів до виконавців, бо відбудеться у її фойє, інформує прес-служба Львівської філармонії.

Музика, яка прозвучить, не потребує масивних оркестрів чи потужного рояля. Клавесин, голос, флейта – ті засоби, якими промовлятимуть через музику Ґеорґ Філіп Телеман, Вільгельм Фрідеман Бах, Алессандро й Доменіко Скарлатті, Ґеорґ Фрідріх Гендель.

Виконуватимуть їх народна артистка України, клавесиністка Наталія Свириденко, учасниця міжнародних музичних фестивалів Олена Мацелюх, стипендіатка міністра культури і народної спадщини Республіки Польща «GaudePolonia» Анастасія Арбузова, лауреат всеукраїнських конкурсів Георгій Лошаков. Унікальність концерту полягає у тому, що твори, які звучатимуть, виконуються дуже рідко, переважно на фестивалі давньої музики.

Зокрема, на концерті співатимуться барокові кантати Ґеорґа Філіпа Телемана, Доменіко Скарлатті, арія «Rejoice Greatly», із ораторії «Месія» Ґеорґа Фрідріха Генделя, які виконає Анастасія Арбузова. Як розповіла виконавиця, Кантата Доменіко Скарлатті «Solitudine avvenne» («Прийди, самотність») належить до ранньобарокових кантат. Твір Доменіко Скарлатті Анастасія Арбузова виконає вперше. Тричастинна кантата Ґеорґа Філіпа Телемана є пізньобароковою.

Музика епохи бароко надзвичайно багатогранна. В ній паралельно співіснували різні системи строю інструментів, різні традиції читання нотного тексту, різні підходи до музичної композиції.

Вартість квитків – 20 грн (вхідні). Вони продаються в касі філармонії щодня з 11.00 до 19.00 (235-89-46) та на ticketclub.com.ua. Абонементи – дійсні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!