Завтра можна побачити унікальний місяць

4352 0
31 липня відбудеться другий повний місяць в цьому місяці - така подія трапляється один раз в 2,7 роки. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Business Insider.
Reuters

Reuters

Це досить рідкісна подія, однак до кольору супутника Землі це не має ніякого відношення.

Зазвичай за один рік відбувається 12 повних місяців - по одному на кожен місяць. Однак у деякі роки, в тому числі і в 2015, повних місяців тринадцять. Один з цих "зайвих" повних місяців і називається "блакитним Місяцем".

Місячний місяць триває 29,530589 земних діб, що коротше всіх земних місяців, за винятком лютого. Ця невідповідність і призводить до появи "зайвого" тринадцятого повного місяця в деякі роки.

Назва "блакитний Місяць" походить з англійської терміна "Blue Moon" і відповідного ідіоматичного виразу "Once in a Blue Moon", що означає "дуже рідко".

Джерело: УНІАН


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!