Завтра у Львові мають виділити кошти для збереження унікальної капели бандуристів

1433 0
Цього року передбачають підтримку для капели у розмірі 200 тисяч грн.
Фото: Роман Кіт

Фото: Роман Кіт

Капела бандуристів «Карпати» Українського товариства сліпих опинилася на межі існування. Директор капели Роман Кіт каже, що вже видали постанову про ліквідацію їх як юридичної особи через те, що не буде фінансування.

«Якщо його не буде, то згортається колектив, віддаємо інструменти, костюми і все», – говорить він.

Завтра, 4 листопада, на сесії Львівської міськради можуть погодити виділення 200 тисяч гривень для збереження унікальної капели. У коментарі Tvoemisto.tv директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда повідомила, що до міськради капела звернулася цього року, а раніше їх фінансували з державного бюджету. 

«Вони звернулися до нас цього року і міськрада пішла назустріч. Цього року підтримка передбачається у розмірі 200 тисяч грн, і 4 листопада буде сесія, де затвердять кошти, a після того вже зможемо їх фінансувати», – каже вона. 

Читайте також: Як посеред гамірного Львова співає незрячий лірник-бандурист. Фото

Як тільки вони звернулися за допомогою, то, додає чиновниця, у ЛМР почали готувати проєкт програми. Наразі з тих 200 тисяч ще жодних коштів капела «Карпати» не отримала, бо спочатку програму прийняли, тоді вона пройшла комісію, а зараз очікують, що її погодять на сесії 4 листопада. 

«Як тільки буде проголосований бюджет, то наступного дня після підписання ухвали зможемо працювати з капелою за договорами і фінансувати», – додала вона.

Для довідки

Капела «Карпати» – музичний колектив, який діє у Львові, єдиний у світі, в якому 70% бандуристів – незрячі. Капелу заснували при клубі Львівського навчально-виробничого підприємства УТОС у червні 1953 року для реабілітації інвалідів з вадами зору.

У 1964 році за творчі успіхи колективу присвоєно почесне звання «Самодіяльна народна капела бандуристів». До 1990 року вона була у статусі самодіяльного колективу, а згодом отримала статус професійного колективу. 

Відео Дар'ї Кучер



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!