Політична реклама

Завтра Польща почне видавати українцям "шопінг-візи"

1607 0
З 1 грудня генконсульство Польщі у Львові почне видавати жителям 5-и західних областей України так звані шопінг-візи на 7 днів. Про це на прес-конференції у вівторок повідомив генконсул Польщі у Львові Ярослав Дрозд.

"Шопінг-візою зможуть скористатися тільки жителі п'яти областей - Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької. Для нас це своєрідний експеримент, який, як ми сподіваємося, допоможе людям", - сказав Я. Дрозд.

За його словами, в перший раз таку візу можна отримати на 7 днів, а наступні - до одного року. Але для того, щоб отримати шопінг-візу вдруге, потрібно разом із заявою подати іменний чек на будь-яку суму.

"Такий чек буде підтвердженням того, що перша віза використана за призначенням. Сума покупки необмежена, товар - також. Це навіть можуть бути два льодяники на паличці", - сказав генконсул.

Дрозд підкреслив, що ці візи будуть шенгенськими, а не польськими національними, - повідомляє FINANCE.UA

За його словами, найближчими місяцями польські візові центри будуть відкриті у Луцьку і Тернополі. Туди також можна буде звернутися з метою отримання "шопінг-віз".

Крім того, дипломат повідомив, що за поточний рік генконсульство у Львові видало понад 250 тисяч віз, з яких 130 тисяч - шенгенські.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!