Працівники Центру екстреної допомоги пікетуватимуть Львівську ОДА

2479 0
Протестуватимуть через скасування конкурсу на посаду керівника Центру.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Працівники Львівського обласного Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф завтра протестуватимуть під стінами Львівської обласної держдміністрації через те, що у ЛОДА скасували конкурс на посаду керівника цієї структури. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова профспілки та лікар Центру Степан Железняк.

Читайте також: Львівщина отримала нові «швидкі». Має надійти ще 100 машин

«Прийдемо під ЛОДА, вимагатимемо переглянути конкурсні вимоги до кандидатів. У них йдеться, що кандидат на посаду має мати 7 років управлінського стажу. Як в таких умовах допустити молодих керівників до роботи?», – каже Степан Железняк.

Він пояснює, що великою мірою колектив виступає на захист Андрія Васька, який нині є виконувачем обов’язків керівника Центру, а раніше працював заступником директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА та деякий час тимчасово виконував обов'язки керівника департаменту. Від початку пандемії Covid-19 він також керує обласним штабом з протидії коронавірусній інфекції.

«Він не має 7 років управлінського стажу, але його кандидатура нас влаштовує. Очолює він наш колектив менше року, за цей час є багато позитивних змін. Зокрема підняли заплату, також виплачують премії. Замінюють автопарк, збільшилась кількість машин. Та навіть у приміщеннях для відпочинку щось ремонтують. Бойлер поставили на вул. Київській, я працюю 17 років і 15 років не було там теплої води. Приїздиш з виклику, а немає, де руки помити. У нас раніше звільнялись водії швидких, нині ж є чимало нових працівників», – додав він.

Читайте також: «Ало, що у вас трапилось». Репортаж із диспетчерської Центру екстреної меддопомоги у Львові

Начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради став Сергій Івах у коментарі Tvoemisto.tv пояснив, що конкурс на посаду керівника Львівського обласного Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф скасували через те, що раніше конкурсна комісія змінила умови конкурсу, зокрема вимогу про управлінський стаж кандидата з 7 років до 3-х. Втім, згодом комісія прийняла рішення, що ці зміни не відповідають законодавству.

«Конкурс має відбутися за процедурою, яка описана міністерством охорони здоров’я і постановою Кабміну. На засіданні комісії запропонували понизити цей критерій про управлінський стаж з 7 до 3 років. Коли комісія підписала перший протокол засідання, то ми звернулися до юридичного відділу обласної ради за роз’ясненням. У підсумку ми вирішили скасувати цей конкурс, тому що ми розуміємо, що ці параметри, які були проголосовані на комісії, вони не відповідають чинному законодавству», – пояснив Сергій Івах.

Читайте також: Хто дзвонить на швидку у Львові і скільки «коштує» виклик

Керівник управління майном додав, що скерує звернення до міністерства з проханням переглянути та змінити кваліфікаційні вимоги. Також за додатковим роз’ясненням звернулись і до департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, профільних комісій облради. Після цього конкурс оголосять знову.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!