Завтра пройде ювілейний радіодиктант. Де і коли послухати

1851 0
Його проведуть 9 листопада о 9.00 в ефірі Українського радіо та Радіо Культура.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Ювілейний ХХ радіодиктант національної єдності цього року відбудеться завтра, 9 листопада, о 9.00. Про це повідомив член правління Суспільного, відповідальний за платформу радіо і керівник радіодиктанту Дмитро Хоркін, йдеться на Українському радіо.

Текст для диктанту написав письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читатиме диктант знаменита акторка Римма Зюбіна.

Читайте також: «Гнила пасивність» українського вчительства. Про скасування ЗНО з української літератури та критичне мислення

Спецпроєкт стартуватиме в ефірі Українського радіо та Радіо Культура о 9.00. Ведучі в студії розкажуть історію диктанту й дадуть змогу всім охочим підготуватися до написання. Сам радіодиктант почнеться о 9.15.

За словами Дмитра Хоркіна, щороку вони отримують 20-30 тисяч листів із диктантами від наших слухачів і глядачів.

«Усі навчальні заклади України отримають розсилку із запрошенням узяти участь у диктанті та покроковою інструкцією, як його писати. Представники дипломатичних місій – також часті учасники радіодиктанту. Але радіодиктант національної єдності писатимуть усюди – у кав’ярнях, музеях, театрах, на виробництвах та в офісах», – каже Дмитро Хоркін.

Читайте також: Львівський ліцей учетверте став лідером в Україні за результатами ЗНО. Рейтинг шкіл Львова

Час для надсилання готового тексту – доба. Текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11.00.

Роботи прийматимуть онлайн та офлайн.

Паперового листа потрібно надіслати за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.

Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку [email protected]. Після оприлюднення диктанту електронні листи не прийматимуть.

Для зручності організатори підготували електронну форму для отримання робіт, щоб можна було надіслати диктант за допомогою будь-якого гаджета. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Читайте також: Львівщина – на другому місці за кількістю 200-бальників на ЗНО в Україні

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна фахова комісія. Роботи, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проєкту. Результати оголосять упродовж 1-2 місяців залежно від кількості отриманих листів.

Трансляція відбудеться:

радіо – Українське радіо, Радіо Культура;

телебачення – UA: ПЕРШИЙ, UA: КУЛЬТУРА та регіональне суспільне телебачення;

інтернет – ютуб-канал та фейсбук-сторінка UA: Українське радіо.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv писало, де у Львові найкраще вчать англійську та математику.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!