Завтра Садовий розкаже все, що думає про пропозицію Синютки

1434 0
Міський голова Львова обіцяє дати відповідь на пропозицію голови Львівської ОДА Олега Синютки щодо передачі ЛОДА повноважень на вивіз сміття.

«Щойно ознайомився з умовами офіційного ультиматуму представника центральної влади на Львівщині. Фактично мова про те, що лише за виконання цих умов блокада Львова припиниться. Завтра на брифінгу озвучу свою позицію» — написав мер Львова на своїй сторінці у соцмережі «Фейсбук».

Читайте також: Київ пропонує влаштувати тимчасовий полігон на ТЕЦ-2. Садовий проти

Як повідомлялося, сьогодні голова Львівської ОДА запропонував міському голові Львова передати обласній владі функції управління вивозом ТПВ з міста Львова. Про це сьогодні, 22 червня, під час брифінгу заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, інформує прес-служба Львівської міської ради.

За словами Олега Синютки, обласна адміністрація бере на себе зобов’язання у 20-тиденний термін очистити перенакопичені сміттєві майданчики, а в подальшому налагодити системний вивіз ТПВ з міста Львова, повернути та координувати перевізників ТПВ. Окрім того, зобов’язується побудувати до 2019 року сучасний завод з вторинної переробки та утилізації ТПВ.

Читайте також: Чому сумно і смішно від заяв про термінове сортування сміття

Натомість Львівська міська влада мала би ухвалити рішення щодо передачі функцій з управління ТПВ Львівській ОДА, передбачити субвенцію з міського бюджету для вивозу сміття обласному бюджету в розмірі 300 млн грн з розрахунку на рік та передати у тимчасове управління на період здійснення повноважень із вивозу ТПВ Львівською ОДА комунальне підприємство "Львівспецкомунтранс".


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!