Завтра суд остаточно вирішить, чи заборонять в Україні книгу про Стуса

1015 0
Суд розгляне апеляцію Вахтанга Кіпіані про заборону розповсюдження книги «Справа Василя Стуса».
фото: віват

фото: віват

Завтра, 21 січня, о 14.00 год у Київському апеляційному суді відбудеться засідання, на якому розглядатимуть рішення Дарницького суду, який за позовом представника «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука заборонив розповсюджувати книгу про Василя Стуса. Про це повідомив автор книги Вахтанг Кіпіані на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: «Закривають рота не тільки мені», – Вахтанг Кіпіані про рішення суду заборонити його книжку про Стуса

«Якщо апеляційний суд не погодиться з нашими аргументами, то рішення вступить у силу – і видання фактично буде заборонено. Відтак буде заборонено навіть говорити про нікчемну роль Медведчука у процесі 1980 року – ні в книзі, ні в телеефірах, ні в інтернеті - бо так "іменем України" вирішила суддя. Кум Путіна має давати дозвіл на дослідження історичних фактів – отака у нас демократія», – наголосив Вахтанг Кіпіані.

Нагадаємо, Дарницький районний суд у Києві заборонив розповсюдження тиражу книги українського журналіста, викладача магістерської програми з журналістики УКУ у Львові та кафедри PR у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу Віктора Медведчука. 

Суд визнав, що деякі фрази у книзі порушують честь та гідність. Під час судового засідання під будівлею суду відбувалась акція протесту. Близько 20 учасників повісили на паркан плакати із портретами Медведчука та Стуса. 

Книга Кіпіані «Справа Василя Стуса» вийшла у друк у травні 2019 року. Що вважає про рішення суду сам автор забороненої книги читайте у матеріалі.

Читайте також: Спочатку – комфорт, потім – історія. Вахтанг Кіпіані про історичні попит і пропозицію 

Додамо, що Тvoemisto.tv напередодні Дня Соборності записало із публіцистом інтерв'ю про те, як українській нації скористатись із уроків історії, навіщо шукати її перетину із сучасністю і для чого потрібен «національний егоїзм». Повний текст інтерв’ю можна прочитати за посиланням.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!