У львівських парках дезінфікуватимуть території біля джерел

2407 0
На час проведення необхідних процедур, доступ до територій біля джерел буде обмежено.
Фото: photo-lviv.in.ua

Фото: photo-lviv.in.ua

Завтра, 12-го липня, в Стрийському парку та парку "Залізна Вода" знезаразять територію довкола джерел. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Розпочнуть роботи у Стрийському парку орієнтовно о 10:00. Цей захід є одним із способів приведення якості джерельних вод до нормативних.

Як розповів Tvoemisto.tv начальник управління екології та ландшафтного планування ЛМР Андрій Галушка, територія, яку дезінфікуватимуть, буде обмеженою для відвідувачів. 

Також він наголосив, що вода в цих джерелах є непридатною для пиття, і просить утриматися від її споживання.

Читайте також: У Львові низка будинків – без гарячої води. Коли відновлять

Держсанепідемслужба провела дослідження стану води в 6-ти джерелах міста. Досліджували 2 джерела у парку "Погулянка", два джерела в Залізній Воді, одне в Стрийському парку і одне джерело біля парку "Високий Замок". За результатами дослідження, чотири джерела забруднені бактеріями.

"Ми розуміємо, що жодні з цих джерел не є об'єктами централізованого водопостачання. Не передбачається, що вода має споживатися як питна. Але ми повинні привести воду до нормативних показників", – розповів Андрій Галушка.

Попередньо території навколо джерел очистять від сміття та повалених дерев, а потім санепідемстанція проведе дезінфекцію.

Після проведення процедури, з джерел знову візьмуть проби води.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!