Завтра у Львові говоритимуть про цифрові права користувачів Інтернету

1566 0
О 16.00 у четвер, 15 березня 2018 року у Львові відбудеться дискусія щодо викликів для користувачів та їхніх цифрових прав.
фото: enrich.jp

фото: enrich.jp

Впродовж багатьох років український Інтернет був одним з найбільш вільних у світі, тож потреби в обговоренні цифрових прав користувачів практично не виникало. Багато хто знає про основні права людини, але мало хто задумується, чим є цифрові права для користувачів в онлайні. З огляду на безпекові ризики для країни, доступ до Інтернету і свобода висловлювань онлайн все частіше розглядаються через призму обмежень з боку держави. Чи є межі для таких регуляцій?

О 16.00 у четвер, 15 березня 2018 року у Львові в офісі медіа-хабу “Твоє місто” (вул. Винниченка 20а) відбудеться дискусія щодо викликів для користувачів та їхніх цифрових прав, під час якої учасники обговорять: 
чи гарантується свобода слова в Інтернеті в Україні і чи вона є абсолютною?
про що свідчать затримання адміністраторів “актиукраїнських груп” у соцмережах?
за які публікації в Інтернеті правоохоронці можуть переслідувати користувачів і чи співмірні до провини судові вироки для користувачів?
чи повинна в Україні обмежуватися робота онлайн-видань, що публікують неправдиву інформацію?
чи можуть бути безпека та національні інтереси підставою для регуляцій Інтернету?
чи заберуть в українських користувачів право бути анонімними в Інтернеті?

Запрошуємо приєднатися до дискусії журналістів, правозахисників, зацікавлених користувачів, онлайн-активістів.

Дискутантами виступлять: Віталій Мороз, керівник програм нових медіа ГО «Інтерньюз-Україна», Роман Рак, керівник української редакції Польсько-українського порталу http://www.polukr.net/, Ярина Боренько, правозахисниця, Тетяна Вергелес, головний редактор Інформаційного агентства «Західна інформаційна корпорація» (IA ZIK). 
Модеруватиме Павло Білоусов. 

Для участі, будь ласка, зареєструйтеся за лінком:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScPYjun1N3zrIEjawdLiYcOJbVSe_Kx9yzbuQqhNj6j1SpaUw/viewform

За додатковою інформацією звертайтесь до Саврун Марії за телефоном +38 063 120 15 39 або [email protected]

Захід відбудеться в рамках проекту "Захист Інтернет свободи в Україні шляхом залучення ключових учасників" від ГО “Інтерньюз-Україна”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) через американську неурядову організацію «Counterpart International, Inc».

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!