Завтра у Львові гратимуть музику з рекламних роликів

1610 0
У п’ятницю, 3 жовтня, у рамках XX ювілейного Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти» у виконанні Камерного хору «Gloria» та Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» звучатиме музика британця Карла Дженкінса. 2008 року радіостанція «Classic FM» назвала цього композитора першим у переліку десяти найвідоміших композиторів сучасності.
Фото: culturemeter.od.ua

Фото: culturemeter.od.ua

У програмі концерту «Реквієм» звучатимуть давні антифони, а також фрагменти з реквіємів французьких композиторів Габріеля Форе та Моріса Дюруфле, переплетені з японською поезією хайку, повідомили у прес-службі Львівської міськради

Два наступних твори – це найуспішніші проекти Дженкінса у сфері музики для реклами. Це перший проект із циклу Adiemus – «Songs of Sanctuary» 1995 року («Adiemus» - називається і один з творів, написаних для реклами авіакомпанії Delta Air Lines, він також увійшов до проекту) та особливо популярна композиція «Palladio».

Славу їй принесла реклама діамантів De Beers, а згодом тема стала основою самостійного твору, що входить до репертуару Девіда Ґарретти та групи «eScala».

Довідка. Карл Дженкінс — валійський музикант і композитор, командор Найвизначнішого ордена Британської імперії. На початку своєї кар'єри Дженкінс був відомий як джазовий і джаз-роковий музикант. Дженкінс створив багато музики для реклами, двічі отримавши приз в цій галузі. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!