Львів'ян навчатимуть виготовляти різдвяного павука

2491 0
Львів’ян запрошують в Дім Франка, де буде урочисте внесення і пошанування Дідуха.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

Завтра, 4 січня, львів’ян запрошують у Дім Франка, де навчатимуть виготовляти різдвяного павука і урочисто внесуть Дідуха. Про це повідомляють на сторінці Дому Франка у Facebook.

Традиційно солом’яного Дідуха заносили до хати перед Святою вечерею. Завтра, 4 січня, солом’яного Дідуха урочисто внесуть і пошанують в Домі Франка.

Також о 14:00 відбудеться майстер-клас з виготовлення різдвяного павука. Навчання проведе народний майстер Володимир Мишолівський.

«За біблійною легендою, павук заснував вхід до печери, в якій заховалась Мати Божа із Дитятком від Іродових воїнів, у такий спосіб врятувавши Святу Родину від загибелі. На Лемківщині та в деяких районах Львівщини виготовляли "павуків" із соломи, яких підвішували в хаті до сволоку. Могли виготовлятись павуки із тонких прутиків та дроту. У місцях з'єднання соломинок чіпляли паперові квіти, свічки тощо», – йдеться у повідомленні.

Майстер-клас триватиме дві години до 16:00.

Нагадаємо, що львів’ян також запрошують на традиційне святкування Різдва до Шевченківського Гаю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!