Політична реклама

Завтра у Львові переглядатимуть сучасне польське кіно

1774 0
Протягом 4-13 жовтня у Львові пройде другий фестиваль сучасного польського кіно „Під Високим Замком”, яке організовує Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові.

Протягом 10 днів покажуть 26 найновіших польських фільмів, зокрема, стрічку базована на фактах „Замкнута система”; одну з найкращих стрічок 2012 року - „Облава”; легка розповідь про складні часи – стрічку „80 мільйонів”; фільм про культовий польський гурт Пактофоніка - „Ти Бог”; зворушливі „Мій ровер” та „Завтра буде краще”; проникливий фільм про подружні відносини „Кохання”; видовищну „Битва під Віднем”; котроверсійні „Бейбі блюз” та „Дорожньо-патрульна служба”. Про це повідомляє прес-служба Консульства.

Окрім того, покажуть документальні стрічки: однойменний фільм про польського поета К.К. Бачиньского; присвячений лідерам польського антикомуністичного підпілля, похованим на Лончці на Військовому цвинтарі у Варшаві - „Кватера Л”; розповідь про життя видатного польського мандрівника Аркадіуша Фідлера - „Життя написане подорожжю”; розповідь про долю людей на зіткненні різних епох - „Виселення”; „Сон є життям” реж. Стефана Шляхтича про життя та творчість Я. Маєвского;

Анімація: унікальна анімаційна реконструкція передвоєнної Варшави - „Варшава1935”.

Відкриватиме цьогорічний польський фестиваль фільм „Польська сиберіада”, який є епічною розповіддю про долю виселених на Сибір поляків.

У рамках події відбудеться 11 супутніх заходів, зокрема квест проведений спільно з ЛСК „Поґонь Львув”; концерти: „Музика Землі Обітованої” у виконанні квартету Апертус; приурочений до Дня вчителя концерт„Від Чапліна до чардаша” у виконанні Артура Банашкевіча та його гурту за спеціально приготованою до 2-го ПСПК програмою; виставки: фотовиставка д-р Данути Ґрещук „Табори Воркути та Печори”, тематично поєднана з фільмом „Сиберіада польська” та ін.

Протягом трьох днів з 7 до 9 вересня у кінотеатрах мережі Кінопалац, в школах та ВНЗ історики ІНП проводитимуть лекції з історії, ілюстровані документальними та художніми фільмами на історичну тематику.

Вартість квитків становитиме 10 грн.

Переглянути сучасне польське кіно можна буде в кінопалаці на вул. Театральна, 22 та в кінопалаці Коперник на вул. Коперника, 9. Супроводжуючі заходи проходитимуть в міському просторі, культурних та розважальних закладах Львова.

Більш детальніше про фільми та години сеансів можна дізнатися тут: www.filmlwow.eu.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!