Завтра у Львові поховають скульптора Миколу Посікіру

1275 0
Микола Посікіра помер 12 грудня у віці 73 років.
Фото: Микола Посікіра

Фото: Микола Посікіра

Завтра, 14 грудня, у Львові поховають скульптора, що створив пам’ятник Степанові Бандері, Миколу Посікіру. Він помер напередодні, інформує пресслужба ЛМР.

Парастас за покійним відбудеться сьогодні о 18:00 у каплиці на вул. Пекарській. Чин похорону відбудеться завтра, 14 грудня, об 11:00 год у Церкві святого Андрія Первозванного. Поховають скульптора на Личаківькому кладовищі на полі №79.

Нагадаємо, Микола Посікіра помер 12 грудня у віці 73 років. Він був автором низки пам’ятників та меморіальних дошок у Львові, серед яких пам’ятник Андрею Шептицькому на площі святого Юра, Степану Бандері,  Маркіяну Шашкевичу, Михайлу Грушевському. Він створив також чимало надгробків на Личаківському цвинтарі, зокрема Володимиру Івасюку, Станіславу Людкевичу, Миколі Бідняку та меморіальні таблиці Борису Грінченку, Лесю Курбасу, Івану Франку та Руській трійці.





Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!