Завтра у Львові попрощаються з Героєм Матвієм Ковалем

1991 0
Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Завтра, 6 січня, у Львові попрощаються з Героєм Матвієм Ковалем. Чин похорону Героя розпочнеться об 11:00 год у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 год – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.
Джерело: пресслужба ЛМР

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар. Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань.

Що відомо про Героя?

Матвій Коваль народився 10 серпня 1977 року. Львів’янин. Навчався у Львівській середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7 Львівської міської ради. Закінчив Державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище харчових технологій». Після завершення навчання проходив військову службу в армії. У мирний час працював в охоронній сфері.

Протягом 2015-2016 років виконував бойові завдання у зоні проведення Антитерористичної операції у лавах 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Попри статус особи з інвалідністю внаслідок війни, із перших днів повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист Батьківщини. Боровся проти російських окупантів у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Герой загинув 26 грудня 2022 року. У Матвія Коваля залишилися батько, сестра, дружина, син та племінниця.

Нагадаємо, що  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!