Завтра у Львові попрощаються з трьома Героями. Ким вони були

5123 0
Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Завтра, 8 лютого, у Львові відбудеться прощання із Олегом Мужкевичем, Валерієм Діановим та Богданом Романчуком. Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Джерело: пресслужба ЛМР

Чин похорону Олега Мужкевича та Валерія Діанова розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:40 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі. Чин похорону Богдана Романчука відбудеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:40 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя у рідному селі на Івано-Франківщині.

Що про них відомо

Олег Мужкевич народився 13 січня 2002 року у Львові. Навчався у Середній загальноосвітній школі №72, згодом закінчив Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут». Здобував освіту на економічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. У вільний час вів активний спосіб життя: займався бігом, «воркаутом», захоплювався гірським туризмом.

У 2020 році підписав контракт із Збройними силами України. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації боровся із окупантами у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Герой загинув 30 січня. У Олега Мужкевича залишилися двоє братів, двоє сестер та дівчина.

Валерій Діанов (14.08.1978-31.01.2023) Львів’янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №86. У 1996-му році закінчив Професійно-технічне училище №53 міста Львова за спеціальністю «слюсар-ремонтник». Після завершення навчання проходив військову службу в армії. Працював у будівельній сфері, раніше обіймав посаду у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Віконні системи».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем вступив до лав 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних сил України. Боровся із окупантами на східному напрямку. У Валерія Діанова залишилися мама, дружина та донька.

Богдан Романчук (14.05.1989-07.12.2022) Уродженець села Потік Івано-Франківської області. Навчався у Рогатинському ліцеї «Гімназія імені Володимира Великого» Рогатинської міської ради Івано-Франківської області. Закінчив Дніпровський національний університет залізничного транспорту імені академіка Всеволода Лазаряна за спеціальністю «інженер-механік». У мирний час працював помічником начальника у Відокремленому підрозділі «Вагонне депо Клепарів» Державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця». Був першим лідером молодіжної спільноти «Благословення» при Храмі Святих Володимира та Ольги у Львові, учасником місійної команди «Нова Культура». Кандидат в майстри спорту України зі стрільби. Захоплювався фото- і відеозйомкою та гірським туризмом. Разом із братом мріяв відкрити власну майстерню “Teslya”.

Виконував бойові завдання у зоні проведення АТО у складі 8-го окремого батальйону Української добровольчої армії «Аратта». Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації проходив військову службу у лавах 63-ї окремої механізованої бригади Корпусу резерву Збройних сил України. У Богдана Романчука залишилися вагітна дружина, батьки, брат, бабуся, хрещена матір, племінники та похресниця.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!