Завтра у Львові презентують сайт, присвячений Митрополиту Шептицькому

1451 0
На сайті будуть твори про Андрея Шептицького та новини, пов’язані з особистістю та беатифікацією Митрополита
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

Завтра, 1 листопада, у Львові презентують сайт, присвячений Митрополиту Андрею Шептицькому. Дійство відбудеться у Митрополичих садах, на пл. Святого Юра, 5 о 16.00.

Як виглядатиме сайт можна буде побачити на ресурсах Тvoemisto.tv, яке транслюватиме подію.

Читайте також: 13 маловідомих фактів про Андрея Шептицького

За словами Синкела у справах монашества Львівської Архиєпархії УГКЦ, єрм. Юстина (Бойко), головне завдання сайту – наблизити постать Митрополита Андрея і глибину його послань, промов, розпоряджень до людей. Тому, важливо, що сайт запускають у ювілейний рік відзначення 155-річчя від дня народження праведного Митрополита Андрея і 76-ту річницю його переходу до вічності.

«Організаційний комітет 155-ліття від дня народження Митрополита Андрея, який створений Митрополитом Ігором вирішив запустити окремий інтернет-портал на якому будуть розміщуватися основні базові матеріали для того, щоби пізнати глибину думки і навчання Митрополита Андрея, а опісля її застосовувати. У першу чергу ми спрямовуємо наш погляд на базові оригінальні матеріали: архівні, а також друковані», – розповів о. Юстин (Бойко).

Читайте також: Центр Шептицького у Львові отримав нагороду за доступність для людей з інвалідністю

Для того, щоб представлена на сайті інформація була яскравішою і ціліснішою, налагодили співпрацю із Львівським державним історичним архівом, а також Львівською національною бібліотекою імені Стефаника.  Там сканують матеріали, дотичні до життя і служіння праведного Митрополита, а опісля усі охочі і зокрема молоді науковці зможуть легко їх знайти на сайті.

За словами єрм. Юстина (Бойка), там будуть розміщувати твори про Митрополита Андрея, новини, які стаються у світі, щодо його особи, інформацію, пов’язану із беатифікацією Митрополита Андрея.

Ідейники проекту є Організаційний комітет з відзначення 155-ліття від дня народження митрополита Андрея Шептицького у Львівській Архиєпархії УГКЦ.

Нагадаємо, також завтра в Архикатедральному Соборі святого Юра, що на пл. Св. Юра, 5 у Львові, відбудеться мистецька програма «Покликаний… посвята у 155-ті роковини Праведному Андрею Шептицькому», трансляцію якого також проведе Тvoemisto.tv.

*Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!