У Львові попрощаються із Володимиром Овсійчуком: де та коли

2272 0
На 92-му році життя відійшов у вічність визначний український вчений, мистецтвознавець, великий подвижник музейної справи, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Володимир Овсійчук. Прощання відбудеться завтра, 27 липня, а похорон – в четвер, 28 липня, на Личаківському кладовищі.
Прапор з Майдану у Львові

Прапор з Майдану у Львові

Завтра, 27 липня, чин прощання розпочнеться з 11:00 годині у конференц-залі Музею етнографії та художнього промислу (пр. Свободи, 15), а о 19:00 год відбудеться парастас.

У четвер о 12:00 год відбудеться чин похорону в Музеї етнографії та художнього промислу. Орієнтовно о 1:.00 год похоронна процесія вирушить на Личаківське кладовище. Поховають Володимира Овсійчука на Личаківському кладовищі на полі №67.

Додамо, завтра Львів також попрощається із особистим охоронцем Романа Шухевича.

Довідка. Володимир Антонович Овсійчук (28 липня 1924, Малий Скнит, Славутський район, Хмельницька область) – український мистецтвознавець, педагог. Заслужений діяч мистецтв України. Доктор мистецтвознавства, професор кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв. Член спеціалізованих Вчених рад із захисту кандидатських і докторських дисертацій. Завідувач відділу мистецтвознавства Інституту народознавства НАН України. Лауреат Державної премії України імені Т. Шевченка та академічної премії імені І. Франка. Член-кореспондент Академії мистецтв України. У творчому доробку — понад 135 наукових праць, у тому числі 15 монографій.

У 2014 році мистецтвознавця, заслуженого діяча мистецтв України, доктора мистецтвознавства, професора Володимира Овсійчука за вагомий внесок у формування мистецької традиції, високий рівень професійної майстерності, підготовку нового покоління митців та з нагоди Дня міста Львова нагороджено відзнакою «Орден Лева».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!