Політична реклама

Завтра у Львові проведуть урочистості для незрячих

1626 0
Завтра, 15 жовтня, громадськість відзначає Міжнародний День білої тростини, мета якого — нагадати суспільству, що поруч з нами живуть люди, яких завжди оточує темрява, які потребують нашої підтримки й розуміння.

Відтак, Українське товариство сліпих за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради у вівторок, 15 жовтня, підготувало урочистості з відзначення Міжнародного дня Білої тростини, метою якого є інтеграція осіб з числа незрячих та слабо зрячих у суспільство, інформує прес-служба Львівської міськради.

У цей день в Будинку культури Львівського УТОСу за адресою вул. Замарстинівська, 130, о 12:00 год. розпочнуться урочистості, в ході яких заплановано проведення виставки творчих робіт незрячих (малюнки, рукоділля) та виступи творчих колективів членів УТОСу Львова та області, зокрема:  дитячих творчих колективів, капели бандуристів «Карпати», яка цього року відзначила 50 років творчої діяльності.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 01.03.2002 р. № 080, інваліди по зору І і ІІ груп мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг (50% для інвалідів по зору І гр.; 40% для інвалідів по зору ІІ гр.). За цей рік 847 інвалідів по зору І та ІІ гр. отримали пільги на загальну суму 615,4 тис. грн.

Нагадаємо, що згідно з цим рішенням виконкому ця категорія громадян має також право на отримання муніципальної субсидії (за умови призначення державної субсидії з урахуванням пільг) від міста. Станом на 1 жовтня місто надало муніципальних субсидій на загальну суму 1 103,3 тис. грн, - повідомила Наталя Федорович, начальник управління соціального захисту Львівської міськради.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!