Завтра у Львові пройде хоровий вечір, присвячений Шевченку

1440 0
Завтра, 9 жовтня, у рамках XX Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти, пройде хоровий вечір присвячений Тарасові Шевченку, на якому у виконанні Галицького камерного хору прозвучить Різдвяна Божественна літургія Олександра Козаренка.
Фото: opdenhoff

Фото: opdenhoff

Концерт відбудеться о 19:00, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Написання Різдвяної Божественної літургії Олександра Козаренка обмежено двома датами: 2000 та 2014 роками. Першу частину – Літургія слова – було написано до двохтисячоліття Різдва Христового для Літургії Св. Івана Златоустого у співпраці з композитором Віктором Камінським, якому належить друга частина – Літургія жертви. Твір виконувала і записала на компакт-диск Заслужена хорова капела України Трембіта.

З того часу Олександр Козаренко написав повну Архиєрейську Божественну Літургію для хору, солістів і оркестру та мріяв сам дописати Літургію жертви до розпочатого в 2000 році проекту. Ідею вдалося реалізувати лише цьогоріч.

Поштовхом сам композитор називає Революцію гідності, особливо січневі події в Києві, та 200-ліття з дня народження Кобзаря.

Вартість квитків, грн: 30, 40, 50. Квитки продаються у касі філармонії щоденно з 11:00 до 19:00 (235-89-46).

Адреса філармонї: вул. Чайковського, 7.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!