Завтра у Львові призупинять рух трамваїв через світлове шоу

1702 0
На фасаді Ратуші покажуть 3D-мапінг до 100-ліття Дзиндри.
Фото: Львівська міськрада

Фото: Львівська міськрада

У Львові відзначатимуть 100-ліття від дня народження всесвітньо відомого скульптора і графіка Михайла Дзиндри. У понеділок, 27 грудня, о 20:00 у Львові покажуть 3D-мапінг на фасаді Ратуші. Задля цього вимкнуть вуличне освітлення і припинять рух трамваїв. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 Управління культури Львова та студія креативного виробництва Kurbas Production створили 3D-мапінг, присвячений видатному скульптору Михайлу Дзиндрі. Під час світлового шоу на Ратуші транслюватимуть зображення робіт митця. Допоки триватиме шоу зупинять рух трамваїв. Окрім того, буде вимкнено вуличне освітлення на площі Ринок.

Михайло Дзиндра – всесвітньо відомий український скульптор, графік та архітектор. Він народився на Львівщині, у 50-х роках виїхав з родиною у США, де мав успішну мистецьку кар’єру, працював з О.Архипенком. Згодом купив у Флориді земельну ділянку під створення музею сучасного мистецтва. Однак, після проголошення незалежності у 1991 році вирішив повернутися на батьківщину і забирає із собою майже всі свої модерні стичні скульптури. У 2005 році у Брюховичах був відкритий Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри. Твоє Місто побувало у цьому музеї, читайте наш репортаж з цієї поїздки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!