Завтра у Львові розпочинаються «Єврейські дні у Ратуші». Програма

1697 2
Завтра, 12 липня, у Львові вдруге розпочнеться просвітницький проект «Єврейські дні у Ратуші: спільноти, середовища та держави у спірних містах ХХ століття». Відкриє серію лекцій та дискусій літературознавчиня Катажина Котинська з Польської Академії Наук (Варшава). Про це інформують у відділі комуніція Центру міської історії.
фото: uu-travel.com

фото: uu-travel.com

Науковиця прочитає лецію на тему «Мультикультурність, багатоголосся, мовчання. «Інший» міжвоєнного Львова в літературі». Локація – ресторан «Ратуша» (пл. Ринок, 1). Початок – о 19:00. Вхід – вільний.

Мультикультурність міжвоєнного Львова є красивим образом, який дуже часто і охоче використовується. Перевіримо, як це питання виглядає в літературі міжвоєнного періоду як польської, так і української. Яке місце в місті польських авторів займають українці, де в текстах українських авторів є поляки, як одні і другі бачать євреїв? Чи герої повістей і оповідань, які походять з різних етнічних груп, ідилічно співіснують чи себе взаємно ледво толерують, а може навіть перебувають в ворожій ізоляції?

Довідка. Катажина Котинська – професорка Інституту славістики Польської Академії Наук, Варшава. Україністка, літературознавець, перекладачка української і білоруської літератури. Коло дослідницьких зацікавлень: українська література XX i XXI ст., образ Львова в літературах різних народів, функціонування літературного тексту в сприйнятті читача, літературний переклад – практика і критика. В 2015 р. видала книжку «Львів: про прочитання міста по-новому» («Lwów: o odczytywaniu miasta na nowo», Краків, MCK).

Нагадаємо, гостьовими лекторами і доповідачами стануть також Крістоф Мік (Ворвікський університет, Великобританія), Кай Струве (Галле-Віттенберзький університет ім.Мартіна Лютера, Німеччина), Ян Томаш Гросс (Прінстонський університет, США), Тімоті Вайт (Міський університет Нью-Джерсі, США), Мейгіл Фавлер (Університет Стетсона, США), Данило Ільницький, Віктор Мартинюк (Інститут українознавства ім. І. Крип'якевича НАНУкраїни, Львів), Кароліна Шиманяк (Вроцлавський університет / Єврейський історичний інститут, Варшава), Ірина Старовойт (Львівський національний університет ім. Івана Франка), Наталія Алєксюн (Туро коледж, США).


Читайте також:
12 Липня, 2016 11:44
Твоє Місто Ідеться про "Єврейські дні у Ратуші". То із нами пожартував автоматичний редактор помилок. Спасибі, що читаєте нас уважно - вже виправили заголовок.
12 Липня, 2016 06:24
Галина То дні Європейські чи Єврейські ???
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!