Завтра у Львові стартує Фестиваль Традиції «Древо». Програма

3487 0
Українські та іноземні виконавці впродовж двох днів представлятимуть унікальні якості традиційної культури.
фото: facebook/Evgeny  Kraws

фото: facebook/Evgeny Kraws

Як розповів проектний менеджер Фестивалю Тарас Демко, подія збирає друзів – давніх знайомих, які представляють традиційну культуру України, зокрема гуцулів; грузинів, курдів. Учасники презентуватимуть найкращі якості традиційної культури, показуючи спільне, те, що єднає.

«Фестиваль ззовні схожий на театральні, етнічні фестивалі, але в суті своїй він радикально відмінний. Суть Фестивалю у тому, що він збирає те, на чому ми стоїмо і що нас тримає, що є точкою опори», -  поділилась художній керівник Фестивалю, авторка ідеї Наталія Половинка.

Програма Фестивалю:

27 серпня – ЗУСТРІЧ у театральному центрі «Слово і Голос» (вул. Городоцька, 38):

– 15:00 Відкриття ІІ Міжнародного Фестивалю Традиції «ДРЕВО»

– 16:00 DENGBEJ KAZO, ТУРЕЧЧИНА – курдський співець епосу

– 18:00 PILPANI FAMILY ENSEMBLE «NANILA», ГРУЗІЯ – майстри співочої, музичної, танцювальної традиції Сванетії.

28 серпня – ДІЯ у Митрополичих садах (площа св.Юра):

– 17:00-22:00 Прем'єра вистави «Сад Божественних Пісень» Театрального центру «Слово і Голос» стане центром п’ятигодинного театрального дійства, почергово відбуватимуться міні-концерти учасників.

Зокрема, виступатимуть: Театральний центр «Слово і Голос» – актори Юлія Цвях, Назар Романюк та учасники проекту «Сад божественних пісень»; Львівська Державна Академічна чоловіча хорова капела «Дударик» (Львів); Народний гуцульський танцювальний колектив села Віпче (Верховина, Україна); Hozan Kazo - курдський співець епосу (Туреччина); Pilpani Family Ensemble "Nanila" – носії родової співочої, музичної, танцювальної традиції Сванетії (Грузія); Ігор Шевчук - поет (Київ, Україна); Наталія Половинка, співачка, актриса, художній керівник Фестивалю.

«Міжнародний Фестиваль Традиції «Древо» буде фінальним акордом в програмі заходів з відзначення Дня Незалежності України, і це дуже правильно і символічно, бо говорячи про незалежність, не можна не відзначати тієї ролі, яку відіграють традиційні цінності і наше прагнення їх зберегти, не бути закритим, а працювати і навчатись, зокрема спільно з колективами, які мають інші традиції, але піклуються про них. Переконаний, що львівяни і гості міста, які прийдуть на Фестиваль, зможуть належно оцінити його високий рівень»,– розповів Михайло Мороз, в.о. начальника управління культури ЛМР.

Вхід на Фестиваль – за запрошеннями. Аби отримати запрошення, зареєструйтеся ТУТ.

Директор Фестивалю – Назар Романюк. Художній керівник, автор ідеї – Наталія Половинка.

Детальну інформацію шукайте за посиланням та за хештеґом #DrevoFest. 

Контакти: 097 545 73 51, [email protected].

Минулий Фестиваль Традиції «Дерево» у Львові провели у рамках святкування Дня Соборності України. Пропонуємо переглянути кілька атмосферних фото

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!