Завтра у Львові святкуватимуть Хануку і Різдво. Як долучитись?

1734 0
Львів віддавна мав славу багатонаціонального міста, в якому знаходили прихисток представники різних релігій. Тому вже склалась традиція Різдво у місті Лева святкувати двічі: спочатку Римське, а потім - Православне. Цьогоріч Римське Різдво співпадає із Ханукою. Тому завтра, 24 грудня, у Львові відбудеться святкування одразу двох релігійних свят.
фото: rym.lviv.ua.

фото: rym.lviv.ua.

Долучитись до святкування Різдва Христового за григоріанським календарем запрошує всіх львів'ян Римо-католицька парафія св. Йоана Павла. Урочистості розпочнуться о 21:00 у приміщенні Філософсько-богословського факультету Українського Католицького Університету (вул. Хуторівка, 35а).

Спочатку Клуб «Гіллель» представить обряди єврейського свята Ханука зі співами і запаленням свічника, а єврейський гурт «Техілим» заспіває декілька святкових пісень.

Після цього присутні матимуть змогу долучитись до Святвечора. В рамках його святкування скаути передадуть Вифлеємський вогонь. Опівночі розпочнеться Різдвяна Служба (Пастирка). Колядки співатимуть разом зі спільнотою «Живий вогонь». Студенти з Африки представлять свої різдвяні традиції: національні страви, співи та танці. Адже представники "The Lviv African Catholic Community" щороку долучаються до святкування. Ділячись Різдвяним хлібом, учасники будуть складати один одному найщиріші побажання.

Повернутися додому можна буде спеціально замовленими автобусами.

Деталі можна з'ясувати за телефоном 097 517 06 42 (Григорій Драус), або ж на сайті

Довідка:

Ханука - єврейське свято чуда, перемоги у війні між святістю і нечистотою. Воно вчить людей ніколи не впадати у розпач. На честь цього чуда щороку в єврейських домівках запалюють ханукальні світильники і ставлять їх на найвидніших місцях. У це свято їдять пончики та смажені в олії млинці. У Хануку прийнято давати дітям трохи грошей, щоб підвищити інтерес дитини до вивчення Тори. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!