Завтра у Львові відбудуться слухання бюджету розвитку. Як розподілять кошти

1231 0
Тvoemisto.tv транслюватиме слухання онлайн на своїй сторінці у Фейсбук та на Ютуб-каналі.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

У п’ятницю, 22 січня, у великій сесійній залі Львівської міської ради о 12 годині відбудуться слухання бюджету розвитку на 2021 рік.

Як розповіла директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич, загальний бюджет розвитку цього року становитиме 3 млрд 600 тис грн, що на понад 150 млн грн більший, ніж у 2020 році. 

«На освіту ми передбачаємо 126 млн грн, на спорт – 39 млн грн, на охорону здоров’я – 145 млн грн, на культуру – 60 млн грн, на наші парки – 80 млн грн, на охорону історичного середовища – 55 млн грн. Також треба врахувати, що 89 млн грн передбачено на виконання проєктів Громадського бюджету.

До того ж, 180 млн грн передбачено на районні адміністрації. З цих коштів райони також передбачають фінансування на ті території, які також зараз є приєднані до міста Львова», – розповіла Ірина Кулинич.

Читайте також: Львівська ОТГ офіційно запрацювала. Як пройшло передноворічне засідання депутатів

Вона уточнила, що потрібно буде шукати ресурси замість інвестиційного внеску, оскільки з 2021 року він не залучатиметься від забудівельників через зміни у законодавстві.

«Минулого року ми отримали запозичень 900 млн грн на інфраструктуру, на наші дороги. В цьому році ми теж плануємо і будемо з пропозицією виходити до депутатського корпусу, щоб вони підтримали певні запозичення, аби було залучено до міського бюджету ще 760 млн грн», – прокоментувала посадовиця.

За її словами, ще близько 3 млрд грн коштів залучать у 2021 році у рамках проєктів з Європейським банкои реконструкції та розвитку, Європейським інвестиційним банком.

«Якщо говорити в цілому, то якщо 3 млрд 600 тис – безпосередньо бюджет розвитку, то ще майже 3 млрд грн отримаємо від кредитних коштів. Загалом це понад 6 млрд грн весь обсяг бюджету розвитку», – підсумувала Ірина Кулинич.

Зазначимо, що Тvoemisto.tv транслюватиме слухання онлайн на своїй сторінці у Фейсбук та на Ютуб-каналі.

Як пройшло передноворічне засідання депутатів Львівської ОТГ, читайте у матеріалі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!