У Львові відкриють першу мандрівну інклюзивну виставку, присвячену людям з інвалідністю

751 0
Тvoemisto.tv транслюватиме відкриття виставки о 13.00.
Photo by Josh Appel on Unsplash

Photo by Josh Appel on Unsplash

22 жовтня у Львові відкриється перша інклюзивна виставка «Вірити можна: історії людей з інвалідністю», яка розпочнеться о 12:00 у приміщенні Сенсотеки, що знаходиться на вулиці Уласа Самчука, 22. Виставка буде відкрита до 31 жовтня. Це перша мандрівна інклюзивна виставка, присвячена людям з інвалідністю з України та Німеччини. У листопаді-грудні у Берліні також відкриється німецька частина виставки.

У центрі виставки – 30 героїв, що розповіли особисті історії зі свого життя, а також про перешкоди, з якими змушені були стикнутися люди з інвалідністю в минулому, а також про те, яким є їхнє життя зараз. Деякі герої є безпосередніми свідками різноманітних національних подій, які трапилися в Україні та Німеччині від початку Другої світової війни до сьогодні. Зокрема героями виставки стали троє митців з інвалідністю зі Львова. Це є бандурист та лірник Лайош Молнар, письменниця Анастасія Олексюк та Ігор Зіньчук, який є автором рецензій на книги.

Виставка є різноформатною, доступною для всіх бажаючих. Загалом заплановано чотири покази виставки, які мають відбутися у Львів, Слов'янську, Харкові та Києві. Гості виставки мають змогу познайомитися з цікавими історіями про особисті враження та досвіди людей з інвалідністю, зануритися в атмосферу життя героїв через уривки з інтерв'ю.

Основні елементи експозиції представлені також і в аудіоформатах, текстом Брайля, що дуже зручно, оскільки експозиції адаптовані для легкого читання. Експонати мають тактильні копії для незрячих.

До речі, приміщення Сенсотеки є доступним для незрячих людей та людей, що пересуваються на кріслах колісних.

О 13.00 – 13.30 буде пресконференція та офіційне відкриття виставки, а 13.30 – 14.00 – екскурсія виставкою «Вірити можна: історії людей з інвалідністю». О 14.00 – 14.15 виступить Лайош Молнар, лірник, один з героїв виставки. 

Тvoemisto.tv транслюватиме відкриття виставки о 13.00 год на своїх ресурсах.

Лілія Мазур

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!