Завтра у Львові вшанують пам’ять захисників України

1026 0
У Львові проведуть молебень, віче, покажуть фотодокументальну виставку та віддадуть шану на Личаківському кладовищі.
Фото: mfa.gov.ua

Фото: mfa.gov.ua

Завтра, 29 серпня, відзначатимуть День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

У Львові в День пам’яті захисників відбудеться молебень, віче, а також воїнів вшанують на Личаківському кладовищі.

Читайте також: Що відомо про дівчинку з параду до Дня незалежності, яка зворушила глядачів

Зокрема, завтра, о 13.00 год., на полях почесних поховань № 67 та №76, що на Личаківському кладовищі, вшанують пам'яті захисників України.

О 15.00 год. на площі перед пам’ятником Т. Шевченку, що на проспекті  Свободи, проведуть молебень та віче. Також відбудеться презентація фотодокументальної виставки, присвяченої героїчному виходу українських військових «зеленим коридором» поблизу Іловайська.

Нагадаємо, День захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави відзначають на всеукраїнському рівні. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський у 2019 році.

Датою вшанування пам’яті захисників України обрали 29 серпня, оскільки саме цього дня у 2014 році в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі.

У День пам’яті захисників України приспускають Державний Прапор України на спорудах органів влади, державних підприємств, установ та організацій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!