Завтра у Львові вшанують Маркіяна Шашкевича. Перелік заходів

2264 0
У неділю, 7 червня, у Львові вшанують пам’ять Маркіяна Шашкевича – у цей день минає 172 річниця з часу смерті видатного українця.
фото: osbm.info, ex.ua, dyvys.info

фото: osbm.info, ex.ua, dyvys.info

У заході візьмуть участь керівництво області, Шашкевичівська комісія, відомі діячі мистецтва, представники громадськості, Львівської духовної семінарії Святого Духа та Львівської загальноосвітньої школи № 34 імені Маркіяна Шашкевича, повідомляє ЛОДА.

У програмі заходів:

11:00 – на Личаківському цвинтарі розпочнеться чин панахиди, яку відправлять отці Львівської духовної семінарії Святого Духа, та покладання квітів до могили Маркіяна Шашкевича.

13:00 – Служба Божа та посвята вишитого образу «Тайна вечеря» авторства Зеновії Герук з родини Маркіяна Шашкевича у дзвіниці Святого Духа (вул. Коперніка, 36).

Довідково. Маркіян Семенович Шашкевич – західно-український письменник, поет, зачинатель нової української літератури в Галичині, священик Української Греко-Католицької Церкви, релігійний і культурно-громадський діяч. Перший речник відродження західно-українських (галицьких) земель. Очолив «Руську трійцю», ініціатор видання альманаху «Русалка Дністровая» (1837), який вирішально вплинув на національне відродження та розвиток української літератури в Галичині.

Опублікувати Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!