Завтра у Львові вшанують загиблих журналістів

1808 0
16 вересня о 16:00 в приміщенні центру культури та дозвілля Львівського національного університету імені І. Франка вшанують пам’ять журналістів, які загинули внаслідок виконання професійних обов’язків.

На заході присутні дізнаються, чому саме цього дня в Україні вшановують людей, які віддали життя за правду, повідомили у прес-службі Львівської міськради. Частину зустрічі присвятять пам’яті студента географічного факультету університету, Героя Небесної сотні Ігоря Костенка, який також працював журналістом. Нещодавно його подвиг було вшановано посмертною нагородою міжнародного рівня – «Вікіпедист року».

«Спільно зі студентськими громадськими організаціями, ми ініціювали проведення вечора-реквієму присвяченого загиблим журналістам, чию пам’ять щороку вшановують саме 16 вересня. Цьогоріч цей день набув особливого забарвлення, адже на Євромайдані представники медіа були на прицілі силовиків. Загалом за роки незалежності України загинуло шістдесят три журналісти», - зазначив організатор події Юрко Семашко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!