Завтра у Львові виготовлятимуть 3D-пам'ятник Франца Йосифа

2988 0
Завтра, 7 серпня, у подвір’ї “Музею Ідей”, що на вул. Валовій, 18 а, відбудеться майстерня “Від ідеї до матерії. 3D-друк пам’ятника Франца Йосифа”. Відвідувачі зможуть почути вступну лекцію про 3D-друк і на власні очі побачити процес створення 3D-моделі.

На прикладі невеликої статуетки Франца Йосифа, висотою 8 см, львів’яни побачать процес 3D-сканування, реконструкції та друку зменшеної копії пам’ятника, повідомив tvoemisto.tv ініціатор проведення майстерні Іван Сольський.

«Ми можемо показати на макеті весь процес. 3D-модель вже є виготовлена. Ми просто покажемо, якими інструментами це робиться. Йдеться також про реконструкцію, адже ми скануємо понівечений бюст, його треба виправити і зробити гарну модель. Буде 3D-сканер і 3D-принтер», - розповів він.

Статуеку імператора імовірно передадуть «Музею ідей». Це питання вирішать завтра, безпосередньо на події.

За словами ініціатора, захід буде цікавим для дизайнерів, скульпторів, архітекторів. Щоб показати можливості технологій, подібні навчальні заходи плануюють проводити систематично. Першим напрямком вибрали 3D-друк, наступним - захист інформації.

Перед початком майстерні засновник галереї «Музей ідей» Олесь Дзиндра розповість присутнім про Франца Йосифа, ідею створення нерукотворного пам’ятника, а також про його значення у контексті міста Львова. Усі охочі зможуть зробити благодійний внесок у створення пам’ятника.

Вартість вхідного квитка – 20 грн.

Подія на Facebook.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!