Завтра у Львові вирішать, чи продовжувати карантин

5497 0
Рішення щодо відновлення навчання у школах та позашкільних закладах буде прийматись завтра, після аналізу інформації про стан захворюваності на грип та ГРЗ станом на вівторок на ранок. Наразі кількість хворих на ГРВІ на Львівщині зростає.

«Ми завтра будемо фіналізувати рішення. Візьмемо інформацію станом на понеділок і будемо приймати рішення. Ситуація в країні складна. Дуже багато паніки. У Львові ми перестрахувались, у нас нема критичного переходу порогу, який би давав підстави вводити спеціальний режим. Будемо брати станом на вівторок на ранок останню інформацію і приймати рішення»,  – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як інформують у прес-службі Департаменту охорони здоров'я ЛОДА, Львівщина увійшла в період епідемії грипу. За підсумками моніторингу з 25-31 січня 2016 року в області спостерігається стрімке збільшення кількості хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції, а саме захворіло – 32 557 осіб, з них 16 788 дітей до 17 років та 27 вагітних. Інтенсивний показник на 10 тис. населення склав 130,5 при епідпорозі 87,1.  Перевищення  епідпорогу у Львівській області становить 49,8%.

Читайте також: Чи закриватимуть у Львові садочки на карантин

Станом на 01.02.2016 року епідпоріг перевищений на всіх адміністративних територіях  області. Найвищий рівень захворюваності відмічається у Бродівському, Жовківському, Пустомитівському, Сокальському та Стрийському  районах.

Зареєстровано 9 лабораторно підтверджених летальних випадків від грипу  А (Н1). Всі зареєстровані летальні випадки відмічались в осіб старших 40 років з супутніми хронічними захворюваннями:  5- місто Львів, 1- м. Червоноград, 1 – м. Борислав, 1 – Сколівський     район, 1 – Городоцький район. Вірусологічною лабораторією ДУ «Львівський обласний лабораторний центр» виявлено вірус грипу  А (Н1) від 61 особи, від 1 особи – вірус гриппу В.

Нагадаємо, до 2 лютого у Львові загальноосвітні навчальні заклади закрили на карантин у зв’язку з епідемією грипу. 

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!