Завтра у прокат виходить мультик «Микита Кожум’яка». Де подивитися у Львові

7389 0
Завтра, 13 жовтня, у вітчизняних кінотеатрах з’явиться перший український анімаційний фільм. Пропонуємо дізнатися, чим здивує мультпродовження народної казки та де його можуть подивитися львів’ян.
фото: planetakino.ua

фото: planetakino.ua

«13 жовтня у широкий кінотеатральний прокат виходить перший український повнометражний 3D-анімаційний фільм «Микита Кожум’яка» – повідомляє  Державне агентство України з питань кіно. Стрічка належить українській анімаційній студії «Panama Grand Prix».  Режисером є Манук Депоян, а продюсером – Дмитро Белінський. 

Пропонуємо 5 цікавинок про мультфільм:

1. Робота над ним розпочалася ще у 2011 році, коли «Микита Кожум’яка» став переможцем Першого конкурсного відбору Держкіно.

2. До створення стрічки долучилися спеціалісти світового рівня: Михайло Славов («Форсаж-6», «Аліса у Задзеркаллі») став одним з авторів візуальних спецефектів, Марк Пінхейро («Гра престолів») консультував з питань комп’ютерної графіки, Філ Паркер («Воллес і Громміт та прокляття кролика-перевертня») допомагав працювати над сценарієм.

3. Анімаційне продовження української народної казки подорожуватиме екранами понад 20-ти країн. Завдяки сюжету та комп’ютерній графіці світового рівня прем’єра відбудеться в Японії, Західній Європі та США.

4. Богатир Кирило та симпатична відьма заговорять голосами українських зірок – Василя Вірастюка та Руслани Писанки.  За словами Віктора Андрієнка: «Це перший випадок, коли американські актори дублювали українських, а не навпаки».

5. Триває акція з придбання квитків на «Микиту Кожум’яку» для дітей із дитячих будинків – «Подаруй дітям мультфільм».

Мешканці Львова переглянути анімаційний фільм та долучитися до благодійної акції можуть вже завтра у будь-якому кінотеатрі мережі «Планети кіно».

Читайте також: Які фільми знімали у Львові. Перелік кінострічок

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!