Завтра в Україні відключать аналогове телебачення

2194 1
Для того, аби й надалі переглядати телебачення, необхідно придбати тюнер та антену, або обрати інший тип телебачення.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Завтра, 1 вересня, в Україні відключать аналогове телебачення. Після чого вся країна має перейти на цифрове телебачення.

Читайте також: 5 причин відмовитись від перегляду телевізора

Втім Кабінет Міністрів України залишив аналогове мовлення Національної громадської телерадіокомпанії України та місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення. Крім цього, аналоговий зв’язок збережуть на територіях на кордоні з Росією. Зокрема це стосуватиметься каналів, що розташовані на територіях, суміжних із українсько-російським кордоном, у зоні АТО та в Криму.

Для того, аби й надалі користуватися телебаченням, глядачам необхідно придбати і встановити телетюнер DVB-T2 і кімнатну антену, або новий телевізор, здатний приймати сигнал DVB-T2, і кімнатну антену, або обрати інші типи прийому телебачення.

Читайте також: Укрпошта підвищує тарифи. Перелік

Нагадаємо, перейти на цифрове телебачення разом із іншими країнами Європи мала ще у червні 2015 року. Однак уряд неодноразово переносив відключення аналогового мовника. Спершу аналогове телебачення тестово відключили мешканцям Києва та Кіровоградської області. 

 


Читайте також:
31 Серпня, 2018 20:52
Людмила І знову призупинили, тільки що передали в новинах...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!