Завтра ЄС проаналізує опитувальник України щодо кандидатства

947 0
Питання щодо надання статусу кандидата Україні розглянуть 24 і 25 червня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Завтра, 17 червня, Європейська комісія проаналізує опитувальник, який Україна заповнила для подання на кандидатство вчлени Європейського Союзу, та озвучить своє бачення цього питання. На найближчому саміті ЄС 24 і 25 червня розглянуть питання щодо надання статусу кандидата Україні на членство в ЄС. 

Зазначимо, що надання статусу кандидата на членство в Європейському Союзі – це радше процедурне рішення. Воно викристалізує дорожню карту для отримання членства – певні кроки, які необхідно буде зробити Україні. Так пояснює це політолог, проректор Українського католицького університету Дмитро Шеренговський.

Читайте також: Це буде великим поштовхом до змін». Що дасть Укаїні кандидатство в ЄС

«Статус кандидата є необхідним кроком на шляху до членства. Таким чином проходить процедура, вона є достатньо офіційною, прописана. Частково це політичне рішення, але більше процедурне», – каже він у матеріалі Tvoemisto.tv.

Після отримання статусу кандидата почнуться консультації щодо реформування процесів виробництва, поширення товарів, питання законодавства. Кандидатство – це ще не членство, щоби перейти від одного до другого, може знадобитися багато років. Є країни, які так і не стали частиною ЄС навіть за 20 років від часу отримання кандидатства. Щоби отримати кандидатство, потрібні голоси «за» всіх членів ЄС.

Нагадаємо, про реформи, які варто провести Україні для вступу в ЄС, як бути з країнами, які проти надання Україні статусу кандидата і скільки часу може минати від статусу кандидата до члена ЄС, Tvoemisto.tv дізнавалося у експертів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!