Завищив ціну на ремонт дороги. У Львові підрядника оштрафували на 34 тисячі

1915 0
Підприємець тричі подавав акти виконаних будівельних робіт, які по факту не виконав. У суді підрядник повністю визнав свою провину.

Директор та власник компанії «Ергобуд» вніс неправдиву інформацію в акти та завищив вартість ремонту тротуарів і доріг у Шевченківському районі Львова на понад 169 тис. грн. Суд Львова виніс йому  вирок, присудив 34 тисячі грн штрафу, інформують «Наші Гроші».

Читайте також: Які дороги на Львівщині ремонтуватимуть у 2021 році. Перелік

Йдеться про ремонт тротуарів та внутрішньоквартальних доріг на вул. Біберовича 13, 15а. У грудні 2019 року, Шевченківська районна адміністрація Львівської міської ради підписала договір із ТОВ «Ергобуд» на суму 2,08 млн грн, але згодом вартість зменшилась на 30 тис. грн до 2,05 млн грн.

Згідно з матеріами судової справи, підприємець тричі подавав акти виконаних будівельних робіт, хоча, як встановила експертиза, вони виконані ще не були. У суді підрядник повністю визнав свою провину.

Суд визнав Капуша винним за двома статтями Кримінального кодексу (ч.1 ст. 364-1, та ч.1 ст. 366), а саме: зловживання службовим становищем і службове підроблення, призначив йому штрафи у 17 та 34 тис. гривень за цими статтями. Але сплатити директор компанії повинен лише 34 тис. грн, оскільки менш суворе покарання поглинається більш суворим. Також підсудний сплатить витрати на експертизи — 10,7 тис. грн та не зможе обіймати посади адміністративні посади впродовж одного року.

Читайте також: Наступного року у Львові планують відремонтувати вулиці Мазепи та Грінченка. Що зміниться

Додамо, за даними проєкту Clarity, з жовтня 2016 року фірма отримала 39 державних замовлень на 28,6 млн грн, серед яких найбільшим замовником виступила Шевченківська районна адміністрація ЛМР — 21,6 млн грн



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!