Пам'ятками культури на Львівщині опікуватиметься нове управління

1710 0
На Львівщині є понад 8,5 тисяч пам’яток архітектури.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На Львівщині створять управління охорони об’єктів культурної спадщини області для кращого збереження культурних пам'яток області. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Максим Козицький.

Читайте також: Навчити любити малу батьківщину або Як добитися, щоб на Львівщині не руйнували пам'ятки архітектури

Новий пам'яткоохоронний орган займатиметься моніторингом, виявленням та обліком та збереженням пам'яток, реалізацією обласних та державних програм. Також це управління має пильнувати за дотриманням пам’яткоохоронного законодавства.

Як зазначив заступник голови ЛОДА Юрій Холод, на Львівщині є понад 8,5 тисяч пам’яток архітектури.

«У різний час пам'ятками вже опікувалося управління охорони культурної спадщини у Львівській ОДА. Кілька років тому його черговий раз ліквідували, залишивши однойменний відділ у складі департаменту архітектури. Цього замало. Замало фахівців, ініціативи, замало було дотепер політичної волі. Ми готові повністю перезавантажити роботу в цьому напрямі», – повідомив Юрій Холод.

Читайте також: Фігура Божої матері на «Стільському городищі» або Таку картину незнання треба змінювати

У ЛОДА наразі шукають фахівців в нове управління. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!